İş Mevzuatından Kaynaklı Nitelikli Hesaplamalar Bilirkişilik Programı

26.12.2019

Programın Amacı: Bilirkişiliğe Kabule ve Bilirkişilik Başvuru Usul ve Esaslarına İlişkin olarak, Nitelikli Hesaplamalar Temel Uzmanlık Alanı/İş Hukuku Mevzuatından Kaynaklı Nitelikli Hesaplamalar Alt Uzmanlık Alanında başvuru yapacakların, başvuruda bulunulan alt uzmanlık alanında en az 24 saatlik eğitim almış olmak şartının sağlanması ve bu bağlamda temel bilirkişilik eğitimi alan hukukçuların, iş hukuku alanında nitelikli hesaplama eğitimi alarak, bilirkişilik faaliyetlerini mevzuattaki güncel duruma göre yapmalarını sağlamayı amaçlamaktadır.

Program Süresi ve Koşulları: Eğitim programının süresi 24 saattir. Derslerin %75‘ine devam zorunluluğu vardır. Bu kurala uymayan katılımcıların eğitim programıyla ilişiği kesilecek, ücret iadesi yapılmayacak ve katılım belgesi verilemeyecektir.

Program Yeri: Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Eğitmen: Prof. Dr. Zeki OKUR

Program Tarihleri:

10 Ocak 2020- Cuma, 17.00-23.00

11 Ocak 2020- Cumartesi, 09.00-18.00

12 Ocak 2020- Pazar, 09.00-18.00

Program İçeriği:

·         İş Mahkemelerinde Bilirkişilik

·         İş Hukukunun Temel İlkeleri

·         Yargıtay Kararları Doğrultusunda İhtilafların Hukuki Değerlendirmesi

·         Bilirkişi Raporu Hazırlanırken Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri

·         İş Kanunundan Doğan Tazminat Hakları ve Hesaplamaları

·         İş Kanununda Ücret

·         İş Kanunda Çalışma Süreleri

·         İşçinin Dinlenme Hakkı

·         Örnek Raporların Değerlendirilmesi

·         Bilirkişilik Kanunu

Program Ücreti: 1500 TL (KDV Dahil)

Çukurova Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü-Hukuk Fakültesi’nin Ziraat Bankası Çukurova Üniversitesi Şubesi’ndeki (IBAN NO: TR87 0001 0016 9025 5940 2050 09) nolu hesabına yatırılacaktır. Adayların TC Kimlik numaralarıyla işlem yapmaları, EFT ödemelerinde alıcı adı kısmında "Hukuk Fakültesi- İş Hukuku Mevzuatından Kaynaklı Nitelikli Hesaplamalar" yazması gerekmektedir.

Detaylı Bilgi ve İletişim İçin:

Fehmi YAZICI

zekiokur@hotmail.com-0322 3386073/ dahili no 158 veya 0-536-2146721